Lekdetectie

U heeft een lekkage en wilt graag zo spoedig mogelijk geholpen worden.
Wacht niet langer bel 06 – 53 53 53 96

Visueel onderzoek

Visueel onderzoek bestaat uit een gesprek met de klant, opnemen van de schade door middel van fotografie en bepalen welke vorm van lekdetectie noodzakelijk is om de lekkage op te sporen. Dit is de vorm van onderzoek die bij alle onderdelen voor komt.

Vochtmetingsonderzoek

Tijdens dit onderzoek wordt er met een vochtmeter gekeken op welke plek het hoogste vochtpercentage gemeten wordt.

Thermografisch onderzoek

Tijdens dit onderzoek wordt er een warmtebeeld camera ingezet om te bepalen waar er eventueel uittredende warmte voor komt.

Infrarood onderzoek

Tijdens dit onderzoek wordt er met een infrarood camera gekeken of er afwijkingen zijn.

Kleurstof onderzoek

Met een speciale kleurstof die oplicht door er met uv licht op te schijnen kan lekkage gevonden worden in o.a. douchebakken, afvoeren, sifons, riolering.

Endoscopie onderzoek

Met een speciale rioolcamera kunnen doucheafvoeren, wasbakafvoeren, badafvoeren, riolering en schachten gecontroleerd worden. Tevens kan met een sonde achter het inbouw reservoir gespiekt worden om eventuele lekkage te achterhalen.

Akoestisch onderzoek

Met een akoestisch onderzoek set kan een bepaalde frequentie in het leidingwerk opgespoord worden en dit onderzoek heeft behoorlijk wat weg van een ultrasoon onderzoek.

Ultrasoon onderzoek

Met een Geofoon wordt er geluisterd naar de ruis in de leidingen en via deze manier kan een lekkage opgespoord worden omdat deze een afwijkend geluid laat horen.

Drukproef onderzoek

Leidingen kunnen met een persbak of drukmeter op druk gebracht worden en door het verlies te meten op de persbak of drukmeter kan een lekkage geconstateerd worden.

Lokalisatie onderzoek

Leiding traceren of lokaliseren gebeurd met een lokalisator. Deze kan bepaalde frequenties ontvangen uitgezonden door de leidingen en door het volgen van de frequenties en te markeren met tape.

Traceergas onderzoek

De leidingen worden leeg gelaten en op druk gebracht met een volledig veilig gas. Het gas bestaat uit 95% stikstof en 5% waterstof (formeergas) Met een formeergassensor zullen dan leidingen gecontroleerd worden. De sensor is speciaal ontwikkeld om alleen formeergas lekkage op te sporen welke ontsnapt bij de lekkage.